ÇAKIR İSTANBUL KİTAP FUARI’NDA

2024 yılının yılın son kitap fuarı İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen fuarda, kitap, süreli yayın, gazete ve dergi yayıncılığı, medya kuruluşları ve yayın faaliyetinde bulunan sivil toplum kuruluşları okurlarıyla buluştu. Karadeniz Ereğli’den ise fuara katılan Muharip Gaziler Derneği Kurucu üyelerinden ve ERDEMİR emeklisi olan Ergün Çakır da, imza günü gerçekleştirdi.
Her yıl binlerce kitapseverin ilgi odağı haline gelen 41. İstanbul Kitap Fuarı, 2 Kasım’da kapılarını açtı. 10 Kasım’a kadar devam edecek fuar, Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Davetliler arasında Karadeniz Ereğli’de yaşayan Kıbrıs Gazisi Ergün Çakır da yer aldı. 6 Kasım’da imza günü gerçekleştiren Yazar Çakır, kitapseverlerle buluştu. İmza gününe ilişkin açıklamada bulunan Çakır, “4 Ekim’de de Samsun’da gerçekleştirilen Karadeniz 9. Kitap Fuarı’na katılmış, imza günü gerçekleştirmiştim. Üstü üste iki fuara davet edilmenin mutluluğunu yaşıyorum. İstanbul Kitap Fuarı oldukça verimli geçiyor. Benim için güzel bir deneyim oldu. Beni yalnız bırakmayan okurlara teşekkür ediyorum” dedi.

Ergün Çakır hakkında:
Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de yaşayan 70 yaşındaki Ergün Çakır, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan ‘Sarmaşığın Yolculuğu’ isimli kitap, Gece Kitaplığı Yayınevi imzası ile piyasaya sürüldü. Olgunlaşma, zaman ve çevre ilişkisinin ele alındığı roman; internette Kitap Kurdu ve BKM KİTAP’ın yanı sıra bazı kitabevlerinde satılmaya başlandı.
Yazarlık serüvenin devam edeceğini dile getiren Çakır, yeni bir kitap yazma hazırlığında olduğunu da açıkladı. Yakın zamanda yazmaya başlayacağı kitabın konusunun ise ‘eski sevdalar’ olduğunu aktaran Çakır, “Allah ömür verdiği müddetçe yazmaya devam edeceğim. Yeni yazacağım kitabımın taslağını zihnimde oluşturdum” dedi.
İlk iki kitap ne anlatmıştı? 
Muharip Gaziler Derneği Kurucu üyelerinden ve ERDEMİR emeklisi Ergün Çakır, Kıbrıs Harekâtı sırasında yaşadıklarını, “Muharebe Günleri” adındaki ilk kitabıyla anlatmıştı. Kitap, cephe hattında mücadele veren askerlerin gözünden yazılması yönüyle önemli bir örnek oluşturmuştu.
Çakır’ın duygusal olarak otobiyografik izler taşıyan ikinci kitabı “Demir Çarık Demir Asa” da, bir asırlık kendini bulma yolculuğu çerçevesinde, bireyin hedefleriyle, tesadüfler ve kaderinin onu götürdüğü nokta arasındaki çelişkileri sorgulamıştı.