Üretici Öğretmen
Eğitim
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
03.11.2020 - 08:03, Güncelleme:
22.09.2023 - 06:07 2988+ kez okundu.
Üretici Öğretmen
Üretici Öğretmen
İnsanlar hakkında yazı yazmak gerçekten çok zor bir iş. Yazıya başlarım. Cümleleri yazarım, silerim, değiştiririm...
Yazıyı okuyanlar acaba ne der diye tereddüt içinde kalırım. Baştan söyleyeyim. Size bu kısa metinde anlatacağım kişi ile ticari, ekonomik, hiyerarşik, yönetimsel bir irtibatım yoktur.
Kendisiyle ilk defa 2015 yılında Balıkesirin Ayvalık İlçesinde yapılan 1 haftalık mesleki eğitim kursunda tanıştım. Son derece oturaklı, anlaşılır, makul, tutarlı fikirler serdeden bir eğitim yöneticisi olarak gördüm. Hiç bilmediğim bir çok konuda ansiklopedi gibi dolu bir kişi konumundaydı.
Çok başarılı gördüğüm insanları kendime rol modeli olarak seçerim. Abdusselam Aksoy Beyi de 2015 yılından bu yana sürekli olarak takip ediyorum. Görev yaptığı okulları nasıl ayağa kaldırdığını çevresindeki insanlardan ve medyadaki haberlerden hep takip etmekteyim. Başarılı çalışmalarını çalıştığım okullarda da uygulamanın yollarını aradım
Şu anda Zonguldak İlinin Ereğli İlçesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezinde (MEM) idareci olan Sayın Aksoy döner sermaye çalışmalarında tüm şehre örnek olacak yüksek cirolu üretim başarıları göstermektedir.
2 ay kadar önce Şanlıurfadan bir okul idarecisi beni aradı. Tasarım Beceri Atölyesi yapmak/yaptırmak istiyoruz. Sizin bu konudaki fikrinizi almak istedik dedi. Aklımın erdiği kadar bilgi verdim. Sonra hiç tereddüt etmeden bu işin uzmanı, piri Sayın Aksoy Hocamdır deyip Onun iletişim bilgilerini aktardım.
Ülkemizde 1 milyon kadar öğretmen vardır. Tespit edebildiğim kadarıyla bunun 70 bini teknik öğretmen unvanını taşımaktadır. Bu branşın (alanın) öğretmenleri mesailerinin yarısını atölyelerde üretim, tasarım, deney yaparak geçirmek durumundadır. Ancak, üzülerek söyleyeyim ki son 40 yılda meslek öğretmenlerinin önemli bir dilimi üretim yapmayı, tasarımı, eser ortaya çıkarmayı unutmaya doğru yöneldiler.
Sayın Abdusselam Aksoy Hocamın branşı Metalurjidir. Bu alanın dışındaki birçok meslek dalında da profesör seviyesinde bilgi sahibi olduğunu müşahade ettim.
15 gün kadar önce mesleki bir konuda takıldım. Kendisini arayıp akıl danıştım. Soruya cevap bulduktan sonra Yeni bir projeniz var mı diye sordum. ABDye elektronik kart montajı yapıp ihraç etme üzerinde çalışıyoruz deyince Maşallah dedim.
Bu ülke üretici insanlar sayesinde ayakta durmakta
Sayın Aksoyu ben de tanımak istiyorum derseniz,
Üretici Öğretmen İnsanlar hakkında yazı yazmak gerçekten çok zor bir iş. Yazıya başlarım. Cümleleri yazarım, silerim, değiştiririm... Yazıyı okuyanlar acaba ne der diye tereddüt içinde kalırım. Baştan söyleyeyim. Size bu kısa metinde anlatacağım kişi ile ticari, ekonomik, hiyerarşik, yönetimsel bir irtibatım yoktur. Kendisiyle ilk defa 2015 yılında Balıkesirin Ayvalık İlçesinde yapılan 1 haftalık mesleki eğitim kursunda tanıştım. Son derece oturaklı, anlaşılır, makul, tutarlı fikirler serdeden bir eğitim yöneticisi olarak gördüm. Hiç bilmediğim bir çok konuda ansiklopedi gibi dolu bir kişi konumundaydı. Çok başarılı gördüğüm insanları kendime rol modeli olarak seçerim. Abdusselam Aksoy Beyi de 2015 yılından bu yana sürekli olarak takip ediyorum. Görev yaptığı okulları nasıl ayağa kaldırdığını çevresindeki insanlardan ve medyadaki haberlerden hep takip etmekteyim. Başarılı çalışmalarını çalıştığım okullarda da uygulamanın yollarını aradım Şu anda Zonguldak İlinin Ereğli İlçesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezinde (MEM) idareci olan Sayın Aksoy döner sermaye çalışmalarında tüm şehre örnek olacak yüksek cirolu üretim başarıları göstermektedir. 2 ay kadar önce Şanlıurfadan bir okul idarecisi beni aradı. Tasarım Beceri Atölyesi yapmak/yaptırmak istiyoruz. Sizin bu konudaki fikrinizi almak istedik dedi. Aklımın erdiği kadar bilgi verdim. Sonra hiç tereddüt etmeden bu işin uzmanı, piri Sayın Aksoy Hocamdır deyip Onun iletişim bilgilerini aktardım. Ülkemizde 1 milyon kadar öğretmen vardır. Tespit edebildiğim kadarıyla bunun 70 bini teknik öğretmen unvanını taşımaktadır. Bu branşın (alanın) öğretmenleri mesailerinin yarısını atölyelerde üretim, tasarım, deney yaparak geçirmek durumundadır. Ancak, üzülerek söyleyeyim ki son 40 yılda meslek öğretmenlerinin önemli bir dilimi üretim yapmayı, tasarımı, eser ortaya çıkarmayı unutmaya doğru yöneldiler. Sayın Abdusselam Aksoy Hocamın branşı Metalurjidir. Bu alanın dışındaki birçok meslek dalında da profesör seviyesinde bilgi sahibi olduğunu müşahade ettim. 15 gün kadar önce mesleki bir konuda takıldım. Kendisini arayıp akıl danıştım. Soruya cevap bulduktan sonra Yeni bir projeniz var mı diye sordum. ABDye elektronik kart montajı yapıp ihraç etme üzerinde çalışıyoruz deyince Maşallah dedim. Bu ülke üretici insanlar sayesinde ayakta durmakta Sayın Aksoyu ben de tanımak istiyorum derseniz,
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.